Sardina marinatuak eta antxoa marinatuak berdin-antzera prestatzen dira. Ez dute lan handirik eskatzen eta goxo-goxoak dira.
Osagaiak lau lagunentzat:
- 2 dozena sardina;
- Ozpina;
- Oliba-olio birjina;
- Baratxuriak;
- Perrexila eta gatza
Sardinak garbitu eta hezur nagusia kenduko diegu.
Gero, trontzoa ur hotz-hotzez garbituko dugu hondar guztiak kentzeko.
Eta paper xurgatzailez lehortuko ditugu, trontzoak garbi-garbi eta lehor uzteko.
Horren ostean, kontu handiz kristalezko ontzi batean jarri eta ozpinez estaliko ditugu.
Hozkailuan 3 bat orduz utziko ditugu ozpinetan beratzen. Tarte horretan kolore zurixka hartuko dute.
Ozpina kendu eta oliba-olio birjinaz, baratxuriz (txiki-txiki egina) eta perrexilez onduko ditugu.
Listo!! Ezin errazago, ezta?