fbpx
Santurtzi logo

Sardina marinatuak

Santurtziar sardina marinatu errezeta, antxoaren antzeko prestaketa du. Oso erraza eta goxoak dira.

Sardina marinatuak eta antxoa marinatuak berdin-antzera prestatzen dira. Ez dute lan handirik eskatzen eta goxo-goxoak dira.

Osagaiak lau lagunentzat:

  • 2 dozena sardina;
  • Ozpina;
  • Oliba-olio birjina;
  • Baratxuriak; 
  • Perrexila eta gatza

Sardinak garbitu eta hezur nagusia kenduko diegu.

Gero, trontzoa ur hotz-hotzez garbituko dugu hondar guztiak kentzeko.

Eta paper xurgatzailez lehortuko ditugu, trontzoak garbi-garbi eta lehor uzteko.

Horren ostean, kontu handiz kristalezko ontzi batean jarri eta ozpinez estaliko ditugu.

Hozkailuan 3 bat orduz utziko ditugu ozpinetan beratzen. Tarte horretan kolore zurixka hartuko dute.

Ozpina kendu eta oliba-olio birjinaz, baratxuriz (txiki-txiki egina) eta perrexilez onduko ditugu.

Listo!! Ezin errazago, ezta?

Erlazionatutako argitalpenak

Visit Santurtzi

Abian da SANTURTZI PINTXOTAN LEHIAKETAREN VIII. EDIZIOA (azaroaren 15etik 30era)

Azaroaren 15 eta 30aren arteko ostiral eta larunbat guztietan gourmet pintxorik onenak jateko aukera izango duzue tabernetan 2 euroren truke.

Sardinera eguna

Aurten sardinera eguna urriaren 5an izango da. Agortezinak, saiatuki eta gogotsu garraiatzen zituzten gure etxeetara beren merkantziarik preziatuena, sardinak.

Visit Santurtzi

Ondarearen Europako Jardunaldiak Santurtzin

Bideak, sareak eta loturak: 2024ko Ondarean Europako Jardunaldien gaia. Ondarea hura moldatu duten kanpoko eraginen adirezgarria ere bada.