fbpx
Santurtzi logo

Sardinak lapikoan

Errezeta sinple, merke eta goxoa familia osoarentzat. Sardina goxo hauekin txirrina eman kazolara.

Plater hau Ana Maria Calerak “La cocina vasca” liburuan (1978) agertu zuen errezetan oinarritutakoa dago. Prestatzeko erraza da, merkea eta gozo-gozoa, ezin egokiagoa etxeko guztientzat.

Osagaiak lau lagunentzat:

  • 2 dozena sardina;
  • Gatza;
  • Tipula 1;
  • 2 ale pipermin;
  • 2 ale baratxuri;
  • Olioa;
  • Tomate-saltsa;
  • Edalontzi 1 ardo zuri;
  • Perrexila
  • Ogi birrindua.

Tipula, baratxuriak eta pipermina sutan jarri eta gorritu arte frijitu ostean, kikara txiki bat tomate-saltsa botako dugu.

Sardinak saltsaren gainean jarriko ditugu, eta edalontzi bat ardo zuri,ozpin koilarakada bat eta ogi birrindua botako diegu. Labean sartuko ditugu 10 bat minutuz 180º-tan.

Atera eta perrexila botako diegu txiki-txiki eginda.

Jateko prest!  On egin!

Erlazionatutako argitalpenak

Visit Santurtzi

Santiagorako bandan

Done Jakue Bidea itsasotik etenik gabe egin daiteke oinez, zaldiz edo txirrindulaz egiten den bezala. Santurtzi Done Jakue bideko itsas eskalako portua da.
Visit Santurtzi

5 plan familian

Beraz, atera barruko zure abenturazalea eta etorri gurekin Santurtzin familia esperientzia ahaztezina izango duzulako!
Visit Santurtzi

Santurtziko Museoen Nazioarteko Egunaren

Itsasoaren eta itsas historiaren zaletu guztiak, adi! Berri zirraragarriak ditugu zuekin partekatzeko!