fbpx
Santurtzi logo

Sardinak lapikoan

Errezeta sinple, merke eta goxoa familia osoarentzat. Sardina goxo hauekin txirrina eman kazolara.

Plater hau Ana Maria Calerak “La cocina vasca” liburuan (1978) agertu zuen errezetan oinarritutakoa dago. Prestatzeko erraza da, merkea eta gozo-gozoa, ezin egokiagoa etxeko guztientzat.

Osagaiak lau lagunentzat:

  • 2 dozena sardina;
  • Gatza;
  • Tipula 1;
  • 2 ale pipermin;
  • 2 ale baratxuri;
  • Olioa;
  • Tomate-saltsa;
  • Edalontzi 1 ardo zuri;
  • Perrexila
  • Ogi birrindua.

Tipula, baratxuriak eta pipermina sutan jarri eta gorritu arte frijitu ostean, kikara txiki bat tomate-saltsa botako dugu.

Sardinak saltsaren gainean jarriko ditugu, eta edalontzi bat ardo zuri,ozpin koilarakada bat eta ogi birrindua botako diegu. Labean sartuko ditugu 10 bat minutuz 180º-tan.

Atera eta perrexila botako diegu txiki-txiki eginda.

Jateko prest!  On egin!

Erlazionatutako argitalpenak

Visit Santurtzi

Stz Aste Santua

Ongo etorri Santurtzira, Aste Santua pasatzeko eta zure oporrez ahalik eta gehien gozatzeko leku ezin hobea!
Visit Santurtzi

Ezagutu Santurtziko magia Euskal Kostaldeko Museoen Hilabetean!

Martxoan, Santurtzi Euskal Kostaldeko Museoen Hilabetearekin elkartu da.
Santurtzi, plan para elpuente de la Consttución

Ezagutu Itsas Magia Santurtzin Abenduko Zubian!


Hurrengo abenduko zubirako zure ihesaldia prestatzen ari zara eta tradizioa, paisaia harrigarriak eta gastronomia gozagarriak uztartzen dituen helmuga paregabe baten bila zabiltza?