Plater hau Ana Maria Calerak “La cocina vasca” liburuan (1978) agertu zuen errezetan oinarritutakoa dago. Prestatzeko erraza da, merkea eta gozo-gozoa, ezin egokiagoa etxeko guztientzat.
Osagaiak lau lagunentzat:
- 2 dozena sardina;
- Gatza;
- Tipula 1;
- 2 ale pipermin;
- 2 ale baratxuri;
- Olioa;
- Tomate-saltsa;
- Edalontzi 1 ardo zuri;
- Perrexila
- Ogi birrindua.
Tipula, baratxuriak eta pipermina sutan jarri eta gorritu arte frijitu ostean, kikara txiki bat tomate-saltsa botako dugu.
Sardinak saltsaren gainean jarriko ditugu, eta edalontzi bat ardo zuri,ozpin koilarakada bat eta ogi birrindua botako diegu. Labean sartuko ditugu 10 bat minutuz 180º-tan.
Atera eta perrexila botako diegu txiki-txiki eginda.
Jateko prest! On egin!