fbpx
Santurtzi logo

Sardinak lapikoan

Errezeta sinple, merke eta goxoa familia osoarentzat. Sardina goxo hauekin txirrina eman kazolara.

Plater hau Ana Maria Calerak “La cocina vasca” liburuan (1978) agertu zuen errezetan oinarritutakoa dago. Prestatzeko erraza da, merkea eta gozo-gozoa, ezin egokiagoa etxeko guztientzat.

Osagaiak lau lagunentzat:

  • 2 dozena sardina;
  • Gatza;
  • Tipula 1;
  • 2 ale pipermin;
  • 2 ale baratxuri;
  • Olioa;
  • Tomate-saltsa;
  • Edalontzi 1 ardo zuri;
  • Perrexila
  • Ogi birrindua.

Tipula, baratxuriak eta pipermina sutan jarri eta gorritu arte frijitu ostean, kikara txiki bat tomate-saltsa botako dugu.

Sardinak saltsaren gainean jarriko ditugu, eta edalontzi bat ardo zuri,ozpin koilarakada bat eta ogi birrindua botako diegu. Labean sartuko ditugu 10 bat minutuz 180º-tan.

Atera eta perrexila botako diegu txiki-txiki eginda.

Jateko prest!  On egin!

Erlazionatutako argitalpenak

Visit Santurtzi

Abian da SANTURTZI PINTXOTAN LEHIAKETAREN VIII. EDIZIOA (azaroaren 15etik 30era)

Azaroaren 15 eta 30aren arteko ostiral eta larunbat guztietan gourmet pintxorik onenak jateko aukera izango duzue tabernetan 2 euroren truke.

Sardinera eguna

Aurten sardinera eguna urriaren 5an izango da. Agortezinak, saiatuki eta gogotsu garraiatzen zituzten gure etxeetara beren merkantziarik preziatuena, sardinak.

Visit Santurtzi

Ondarearen Europako Jardunaldiak Santurtzin

Bideak, sareak eta loturak: 2024ko Ondarean Europako Jardunaldien gaia. Ondarea hura moldatu duten kanpoko eraginen adirezgarria ere bada.